Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Orasul Oradea

Baile Felix

Orasul Oradea este situat in apropierea granitei cu Ungaria si datorita amplasarii sale, serveste pentru multi turisti ca un punct de pornire pentru o calatorie prin Romania. Totusi cei care vin aici pentru a vizita Oradea si imprejurimile acestuia nu vor fi dezamagiti de oferta de atractii, si cea mai buna metoda de a vedea cat mai multe din acestea este de a apela la serviciile noastre de inchirieri auto Oradea.

Desi cel mai apropiat aeroport international este cel de la Budapesta, aeroportul Oradea primeste zboruri din orase din tara, dar traficul este in scadere avand in vedere raportul confort/pret al acestor zboruri. Oricum daca aterizati aici, puteti ridica masina inchiriata de la aeroport.

Cei ce viziteaza Oradea pentru atractiile turisticie vor avea un program destul de ocupat, probabil cea mai cunoscuta fiind statiunea balneocliamterica Baile Felix.

Aflata la aproximativ noua kilometri de Oradea, statiunea se poate considera ca exista cam de la inceputul secolului XVIII, atunci aparand primele asezaminte organizate pentru tratament. Izvoarele termale au fost descoperite in anul 1000, de catre un calugar pe nume Felix, parohul manastirii din Sinmartin.

Izvoarele din statiune au proprietati curative certificate, facandu-le foarte cautate atat de catre turistii din tara cat si de cei din strainatate, totusi atractia locului nu se reduce la acestea. Datorita izvoarelor si a climei foarte blande, aici se pot vedea lacuri cu nuferi si lotusi, precum si pesti exotici.

Pe de alta parte, cei interesati de cultura local pot vizita Capela de la Haieu. Aceasta este o biserica-sala construita in secolul XIV, care demonstreaza elemente arhitecturale romanice, cisterciene si gotice.

Cladirea Sanifarm a fost o manastire ce tinea de ordinul calugaresc Sf. Vincentiu, cladirea este un exemply foarte frumos de arhitectura baroca.

Oradea in sine ofera multe atractii de interes, motiv pentru care ar fi ideal sa ne luati in considerare serviciile de inchirieri auto oradea daca doriti sa vedeti cat mai multe.

Spre exemplu orasul detine mai multe muzee interesante, piete, precum si bulevarde de importanta istorica, fie datorita unor evenimente importante, fie datorita cladirilor istorice ce exista de-a lungul lor.

Sunt mult elucruri de facut si de vazut in Oradea, cu ajutorul unei masini veti putea sa va bucarati mai mult de vizita dumneavoastra, nu ezitati sa ne utilizati serviciile.

Comments

comments

This entry was posted in Bihor and tagged , , . Bookmark the permalink.