Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Orasul Oradea

Obiective turistice in Oradea

Obiective turistice in Oradea

Orasul Oradea nu este doar capitala judetului Bihor dar este si un important centru economic si socio-cultural in nord-vestul tarii.

Vizitatorii acestui oras amplasat la extremitatea vestica a tarii se vor putea delecta vizitand cladiri si monumente ce vorbesc despre o istorie lunga si interesanta, precum si cu viata moderna si de noapte.

Oradea detine nu mai putin de cinci palate ce trebuiesc considerate toate pentru o vizita.

Palatul Ullmann – acesta a fost construit in 1913 in stil secession vienez, parterul este inalt si placat cu faianta verde-albastruie, o caracteristica a acestei cladiri fiind basorelieful reprezentand leul nubian si sfesnicul cu sapte brate.

Palatul Moskovits – cosntruit in 1905, cladirea este caracterizata de stilurile secession german, interesant de mentionat faptul ca in aceasta cladire s-au utilziat pentru prima oara in Oradea, placi cu nervuri din beton armat.

Palatul Vulturul Negru – construit intre 1907 si 1908 – o cladire de patru etaje, cu parter inalt, format din doua corpuri conectate printr-un pasaj vitrat. In incinta cladirii veti putea gasi un hotel, cinematorraf, cateva cluburi, magazine si o banca.

Palatul K.I. Deutsch – aceasta cladire a fost construita intre 1904-1906 – exteriorul acestei cladiri este de o frumusete aparte, iar suprafete mari ale fatadei sunt acoperita cu sticla.

Palatul Apollo – construit intre 1912 si 1914 – desi este cosntruit in stil seccesion berlinez, decoratiunile sale amintesc de stilul Empire.

Am vorbit cam mult despre palate, si nu se paote sa vorbim despre Oradea fara sa mentionam prezenta Bailor Felix in apropiere. Acestea sunt situate la poalele Dealului Craiu, intr-o zona impadurita cu fag si stejar. Izvoarele cu ape minerale termale de aici sunt cunoscute de sute de ani, statiunea fiind vizitata anual pentru tratament atat de catre vizitotori din tara cat si de peste hotare.

Inca un monument ce trebuie mentionat este Sirul Canonicilor – construit candva intre 1750 si 1875 – o constructie baroca compusa din 57 de arcade care formeaza un coridor lung de peste 250 de metri care serveste scopului de a uni zece cladiri.

Acestea au fost evident doar cateva din multiplele puncte de reper ce nu trebuiesc ratate in timpul vizitei dumneavoastra la Oradea, iar cu ajutorul serviciilor noastre de rent a car Oradea veti putea sa le vedeti pe acestea si multe altele.

Comments

comments

This entry was posted in Oradea and tagged , , , . Bookmark the permalink.