Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Despre Oradea

Oradea - harta oras

Oradea Map

Oradea, situat in vestul României in apropiere de granita cu Ungaria, este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Bihor, fiind un punct de referinta in zona, deoarece reprezinta cel mai important centru cultural, dar si comercial.

Oradea, judetul Bihor

Un element important al viitorului potential pentru transport este dezvoltarea cererii de turism pentru straini la Oradea, legat de Baile Felix sau alte zone turistice. Transportul international al României, atât pentru romanii care calatoresc in strainatate cat si pentru strainii care calatoresc in România, s-a schimbat considerabil in ultimii ani.

Imagini locatii culturale Oradea

Oradea

Baile Felix – Oradea

Baile Felix ofera un potential considerabil de dezvoltare. Baile Felix dateaza din anii 1700 si sunt renumite in lumea întreaga pentru apele minerale termale folosite in tratarea multor boli. Multe hoteluri au propriile baze de diagnosticare si tratament. In prezent, activitatea Bailor Felix se concentreaza asupra tratamentelor terapeutice in unele afectiuni, printre care si reumatismul. Trasatura principala a bailor este apa termala care este o trasatura geologica a zonei. In prezent, sunt circa 2500 de camere cotate cu doua sau trei stele si un total de 6000 de camere în 12 hoteluri diferite.

Zona rustica din jurul Stânei de Vale si a Muntilor Apuseni – este de mentionat pestera Ursilor aflata la o distanta de 45 min. de Baile Felix. Este o pestera cu formatiuni calcaroase care, se pare ca rivalizeaza cu Pesterile Loray din Statul Virginia, SUA. Conform spuselor geologilor, pestera atrage circa 1 mii. de vizitatori pe an si contine scheletele a 141 de ursi prinsi înauntru cu aproximativ 17.000 de ani in urma.

In orasul Oradea se gasesc monumente remarcabile si frumoasele ruine ale unei cetati medievale foarte cautate de turisti si prezentata de ghizi-interpreti specializati.

Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea deserveste companii aeriene interne si externe, fiind principala poarta de intrare în tara din zona nord-vestica.

Curse regulate si zboruri le gasiti pe pagina aceasta:
http://www.aeroportoradea.ro

Oradea google map

Pentru transportul necesar calatoriei d-voastra in judetul Bihor, folositi:
Inchirieri Masini Oradea